Novi Sad
18.10.2017.
17:27 > 09:32
Na današnjem sastanku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predstavnika sakupljača sekundarnih sirovina dogovoreno je da se pronađe rešenje za situaciju u kojoj se nalaze sakupljači, a koje isključuje njihovo kažnjavanje.
  • Ljubce

    19.10.2017 15:08
    Izjede
    Ce nas izjede smece, ako oviti Romi ne vade iz kanti papire
  • Cveni

    19.10.2017 12:17
    RM
    Collectors of raw materials se kaze na ENG
  • Goran

    19.10.2017 12:09
    M
    Kazniti za vandalizam naravno, ali kazniti za vadjenje hleba, flasa i kartona je bezobrazluk gradskih vlasti. Sirotinjoni Bogu si teska
  • Branimir

    19.10.2017 09:17
    Bajina Bašta
    Uključite u Konzorcijum za izradu projekta i Bajinu Baštu.Ssaznao iz jednog TV priloga da su oni taj problem najbolje rešili (kad ste već zagubili projekat od pre pola veka, kad su u sistem za preradu sekundarnih sirovina u Novom Sadu bili uključeni Papir servis, Livnica 23.oktobar, Otpad, Čistoća i drugi). Može taj projekat da se uradi i van Novog Sada, a da bude dobar (Ni Matica srpska nije osnovana u Novom Sadu).
  • proka

    19.10.2017 07:57
    legalizacija
    ponovo "legalizacija i ozakonjenje "krivičnih dela i zločina . Počelo je sa divljom gradnjom ( pojam nepoznat u civilizovanom svetu ) , nastavilo sa priznavanjem prekršaja ( i oprostom istih) a sada se spušta na niži nivo . Legalizacija uništenih kontejnera , ukrdenih šahtova i slivničkih rešetki , poklopaca sa stubova javne rasvete , krađa elekto i telefonskih kablova ,džambo džakova. . . . . KRIMINAL nema veze sa poreklom , rasom , veroispovesti, ncionalnošću . KRIMINAL JE KRIMINAL i trebao bi da bude KAŽNJIV pozakonu !!
  • Ja

    18.10.2017 22:45
    "Sa predstavnicima sakupljača sekundarnih sirovina ?!?!"

    Ne verujem šta čitam?
    Kako bi to preveli na engleski npr.?

    Smeće koje odložimo u kantu ili kontejner je vlasništvo GRADA.

    TAČKA !!!!
  • dobrotvorka

    18.10.2017 22:30
    KAKO
    Će Vlast rešiti problem sirotinje koja se hrani iz kontejnera? Često vidim ljude (u godinama) kako se "hrane" iz kontejnera a sigurno to ne bi radili da ne moraju. Žalosno i sramota za ovu Vlast i još se pitaju zašto mladi odlaze u "beli svet"? Pa ovde ni mladi nemaju posla a pogotovo ljudi u godinama. Ovde je dobro i sigurno samo za političare i mafiju.
  • Srdjan

    18.10.2017 21:53
    Smećarska mafija
    Po gradskoj odluci svaki preduzetnik mora da bude pokraden za odredjeni iznos u zavisnosti od delatnosti kojom se bavi. Čistoća fakturiše nepostojeću uslugu svakog meseca,na svako pitanje prave se ludi a na dopise ne odgovaraju. Najjadniji odgovor telefonskim putem sam dobio od osobe u pravnoj službi, citiram: Nemate ni dimnjak pa plaćate odžačarinu, obratite se dopisom. Pa vi ste u pravnoj službi, razgovaram sa vama.... Ne vredi, lopovluk i bahatost. I pitanje ko će ovih 6M da razdeli naših novaca?
  • PetarPP

    18.10.2017 20:21
    @gradjanin
    Ti podzemni kontejneri su mala privreda i raspadaju se od same upotrebe već posle kratkog vremena. Loši sistemi, loši mehanizmi, korozija, teško se otvaraju, mehanizmi za otvaranje nogom ko mali perica da ih je pravio,, bučni su nenormalno, živim tik iznad pa vrlo dobro znam, da ne pričam kako to izgleda odnosno zvuči kad dođu da ih prazne. Na stranu to što su zauzeli i ono malo parking mesta, od urbanizma i planiranja ni U.
    Kontejneri su inače potonuli u zemlju, grobnice na Novom gradskom groblju su bolje urađene. Oko kontejnera je higijena na nepostojećem nivou... itd.
    99% nameštena nabavka i izvođenje radova, javašluk, lopovluk jer mi to plaćamo, i na kraju glupost građana jer to dopuštaju.
  • gradjanin

    18.10.2017 18:34
    xyz
    Novi kontejneri širom grada su razvaljeni I polomljeni. Poklopci odvaljeni I stoje pored kontejnera. Ne znam ko to radi ali mislim da se policija I komunalci trebaju time pozabaviti jer je to nasa zajednicka imovina. Bolje je time da se bave, nego sto jure Rome po ulicama zbog ambalaže.
  • Boki

    18.10.2017 18:06
    Priča
    To je ono o čemu sam pričao. Bitnije i m je šta kaže čaršija a ne realnost. Jednostavno shvatili su da nemaju zašta da čuvaju sirovine jer nemaju mašine za preradu istih. Romi oni su dobri glasači za par crvenih. Tako da mere se povlače do daljnjeg. Čuvajte sad šahtove i slivne rešetke na svaki po jednog čoveka to vam sigurno prolazi...
  • Alek

    18.10.2017 18:04
    Apsolutno da je njima to izvor prihoda za zivot, i da ih ne treba kazniti za to. Ali postoji daleko veci problem od moralnog, a to je finansijski. U ogromnom broju slucajeva su, obavljanjem svoje delatnosti, usled nemara i nepredvidjenosti kontejnera za takve stvari, unistili podzemne kontejnere, koji ne kostaju 8.000 dinara. A koliko puta vidimo i sakupljace kako na biciklima, motorima i automobilima, te sirovine nose u dzakovima koji su upravo dzakovi podzemnih kontejnera. Sto znaci da su unistili drzavnu imovinu (koju mi placamo), i u tom slucaju, cak i ako nosu razvalili sam kontejner (nadzemni deo)....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna